BlaBla

Boekenkast op maat

Boekenkasten zijn heel belangrijk in een kamer en/of suite. Het maakt het interieur klassiek of juist modern. Een boekenkast is namelijk naast een plek voor uw collectie boeken en accessoires, een plek waarin u uw interieurstijl uitstekend kunt laten terugkomen. Om dit unieke element zo veel mogelijk terug te laten komen, heeft u bij MooieenSuite de mogelijkheid om uw boekenkast volledig op maat in uw kamer ensuite te laten ontwerpen. Wij gaan graag samen met u om tafel om te kijken wat uw wensen en ideeën zijn en gaan dan direct voor u aan de slag. Om u alvast een kleine impressie te geven en hopelijk wat inspiratie te laten opdoen hebben wij de kenmerken van een boekenkast van twee alom bekende tijdperken verder uitgelicht.

 

Authentieke Uitstralingen van uw (inbouw)boekenkast

Belle époque tijdperk

Van het belle époque tijdperk wordt gesproken als men het heeft over de Frans en Belgische periode eind 19e eeuw tot aanvang van de eerste wereldoorlog. De naam van dit tijdperk kan vertaald worden naar ‘het mooie tijdperk’ en doelt zich op de maatschappelijke rust die overal heerste. De boekenkasten uit dit indrukwekkende tijdperk werden veelal lager geplaatst dan de schuifdeuren en werden voorzien van een eenvoudige doch strakke deurlijst. Dit zorgde ervoor dat de aandacht op de doorgang werd gevestigd. De profileringen die kenmerkend zijn voor dit tijdperk hebben veelal betrekking op profileringen met een rijke en authentieke uitstraling.

 

 Belle époque tijdperk

 

Jaren ‘30

De jaren ’30 hebben betrekking op de jaren ’30 van de vorige eeuw, dus het tijdperk tussen de twee wereldoorlogen in. In vergelijking met het belle époque tijdperk werden de plafonds lager gebouwd en werden de bovenpanelen in lijn met de kasten geplaatst in plaats van een schuine positionering. Een ander kenmerk van de jaren ’30 is de eenvoud die in deurprofielen en deurlijsten werd toegepast waardoor er een veel ‘modernere’ en strakke uitstraling ontstond. Bij boekenkast op maat geïnspireerd door de jaren ’30 zien wij deze kenmerken ook veelal terug.

 Jaren '30

 

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen, neem dan snel contact met ons op. Wij horen graag alles over ideeën en visies.

Geinteresseerd?
Neem contact met ons op
06 236 78 748
Ma-Za: 08:00 - 19:00
Ik wil graag teruggebeld worden
Plan direct een afspraak in
Vrijblijvend advies bij u thuis of op een zichtlocatie
Mail ons